Noul cablu Milimat de 100 W/m2 si Milimat 150W/m2 cu o latime de 0,5m si o lungime de la 1 la 22 m ...

Firma RIVOV a marit termenul de garantie a produselor Nexans de la 10 ani la 20 de ani, fiind astfel singurele ...

Incalzire electrica in pardoseala

Instalatii de topire a zapezii

Uscarea si intarirea betonului

Uscarea si intarirea betonului

Uscarea si intarirea betonului

Cablurile electrice de incalzire pot fi de asemenea folosite pentru uscarea si întărirea betonului. Scurtarea timpului de uscare contribuie la scurtarea timpului total de construcţie.

Cablurile electrice sunt plasate direct in beton, previn inghetarea si accelerează întărirea betonului si face posibil scoaterea plăcilor de susţinere după numai trei zile chiar in condiţiile unui frig extrem. Intr-o etapa ulterioara cablurile uscate mai de efect a construcţiei si pentru o incalzire de baza a clădirii in timpul construcţiei.
Alt efect al uscării rapide de beton este vopsirea, poate fi făcuta mult mai repede, cablu standard TXLP si TKXP, poate fi folosit in acest scop in unele tari un element standard de 230 V si 10W/m si poate fi conectat la 400 V dând o putere de 30W/m.

Pentru uscarea si întărirea betonului o incarcare de 85-135 W/m2 este folosita , cablul este fixat inaite de armare cu banda si nu ar trebui intersectat in nici un punct. Cablul nu ar trebui sa ajungă in contact cu plastic sau material combustibil. Cablul poate fi folosit si in stagiile următoare in timpul construcţiei iar capetele calde sunt tăiate când instalarea este completa.