Noul cablu Milimat de 100 W/m2 si Milimat 150W/m2 cu o latime de 0,5m si o lungime de la 1 la 22 m ...

Firma RIVOV a marit termenul de garantie a produselor Nexans de la 10 ani la 20 de ani, fiind astfel singurele ...

Incalzire electrica in pardoseala

Instalatii de topire a zapezii

Protectia inghet acoperis

Protectie inghet acoperis

Cablurile de incalzire sunt des folosite pentru a preveni gheata si zăpada grea.

Cablurile de incalzire sunt adesea folosite pentru prevenirea gheţii si a zăpezii grele pe acoperiş. Pentru acesta aplicare cablurile de serie tip TKXP si TXLP sau cablul de incalzire autolimitator tip G.

Evaluarea construcţiei acoperiş:

Acoperiş cald
Este un acoperiş slab izolat unde pierderea de căldura pe acoperiş cauzează o temperatura pozitiva pe suprafata acoperişului sub un start de zăpada, apa din zăpada va închide curgerea acoperişului inghetarii.
Acoperiş rece
Este un acoperiş bine izolat unde problema gheţii apare după o iarna lunga razele soarelui vor topi zăpada de pe acoperiş in timp ce jgheabul va fi umplut apa topita va ingheta.

Selectarea puterii corecte

  • Acoperiş cald 40-50W/m.
  • Acoperiş rece 30-40W/m.

Limitari:

  • Ţevile de metal si conductele max. 50W/m conducta, 25W/m cablu.
  • Conducte si ţevi din lemn 36W/m conductor, si 18W/m cablu.
  • Ţevi si conducte din plastic 40W/m conductor si 20W/m cablu.

Planificarea si calcularea

Datorita puterii mari si variaţiei ale ţevi sunt folosite cablurile TKXP si TXLP aducând împreuna lungimea totala a conductelor doar necesar o grila in dezgheţare inmultind lungimea cu 2, si astfel va da lungimea cablului . Selectaţi lungimea cablului si încărcarea in diagrama. Daca cablul este întins in tub vertical încărcarea pe metru de cablu trebuie sa fie W/m ,acoperiş W/m ţeava acoperiş 2.
Folosiţi diagrama si citiţi lungimea corecta de cablu de la linia orizontala si citiţi linia rezistiva ce va da incalzirea corecta pe metru de cablu .
Exemple: a 21 metri lungime ţeava cu 2 coturi fiecare 8 metri lungime toatala 37 m si vrem aproximativ 40W/m/teava , lungimea cablu 37x2=74 m cablurilor incarcare 40.2=20W/m cablu din diagrama aflam ca 74 de 0,49 ohm = 20W si o putere totala de 1450 W la 230 V.