Noul cablu Milimat de 100 W/m2 si Milimat 150W/m2 cu o latime de 0,5m si o lungime de la 1 la 22 m ...

Firma RIVOV a marit termenul de garantie a produselor Nexans de la 10 ani la 20 de ani, fiind astfel singurele ...

Incalzire electrica in pardoseala

Instalatii de topire a zapezii

Aparate de incalzire prin imersie

rezistente electrice

rezistente electrice

Toate aparatele de incalzire pentru medii periculoase sunt certificate conform Directivei Atex 94/9/EC. Aceasta directiva devine obligatorie pentru toate echipamentele puse in functiune in UE din iulie 2003.

Tip RFA si tip RFA/SO pentru medii periculoase – zona 1 si zona 2

Echipamentele de incalzire prin imersie, tip tija, protejate la flacara se instaleaza in recipienti de procesare, dusuri de siguranta, carterele motoarelor, recipienti sub presiune si instalatii similare, situate in zone periculoase de gradul 1 si 2, unde sunt gaze din grupele IIA, IIB sau IIC. Pot incalzi toate lichidele sau gazele care nu corodeaza materialele din care sunt fabricate.

Caracteristici:

 • Certificare ATEX EEX’d’ IIC T1-T6, conform EN 50014 si EN 50018
 • Cutie cu terminale, certificata la protectie climatica conform IP 67
 • Posibilitate de includere a senzorilor de temperatura.
 • Temperatura mediului pana la –40 grade C
 • Montarea echipamentului se poate face cu filet 2”-2”1/4-2”1/2
 • Putere intre 1KW si max 24 KW
 • Manta din aliaj de aluminiu turnat cu max 2 intrari pentru cabluri, pamantare interioara si exterioara si capac cu filet pentru terminale. Certificare ATEX EEX’d’ IIC T4-T6, optional T3-T6, caz in care cutia cu terminale este departata de echipamentul de lucru

Elementele de incalzire - maxim 3 elemente de tip tija cu rezistenta din aliaj 80/20 nichel-crom, compactate in praf izolator de oxid de magneziu de inalta puritate si invelite intr-o manta din cupru sau otel moale, monel, inconel, incoloy, inox sau titaniu, fixate fie prin lipire sau sudura, in functie de utilizare.

Elemente de control - protectia echipamentului la supraincalzire este instalata in varianta standard. Optional se pot incorpora senzori de temperatura sub forma RTD, termostate sau termocuple.

Montaj in limitele parametrilor din proiect poate fi specificata orice dimensiune de filet.

Tensiune pana la 690 V

Tip DER si tip DER/SO pentru medii periculoase zona 1 si zona 2

rezistente electrice
rezistente electrice
rezistente electrice

Echipamentele de incalzire prin imersie, protejate la flacara, ofera o solutie de incalzire in recipienti de procesare, recipienti sub presiune si instalatii similare, situate in zone periculoase. Echipamentul standard consta dintr-un numar de elemente tija, montate intr-o flansa. O cutie robusta EEX’d’ protejeaza conexiunile electrice. Numarul de elemente depinde de mediul de incalzit si de puterea ceruta. La cerere, echipamentul poate controla temperatura prin contactor sau tiristor.

Caracteristici:

 • Certificare ATEX EEX’d’ IIC T1-T6, conform EN 50014 si EN 50018
 • Cutie cu terminale, certificata la lirotectie climatica conform IP 66
 • Posibilitate de includere a senzorilor de temperatura.
 • Temperatura mediului pana la –40 ° C
 • Montarea echipamentului se poate face cu orice flansa industriala standard fara restrictii de proiectare
 • Putere max 250 KW

Manta cutie din otel carbon cu max 2 intrari pentru cabluri, pamantare interioara si exterioara si capac cu suruburi pentru terminale, acoperita cu vopsea epoxi. Protectie climatica conform IP 66

Elementele de incalzire tip tija, pot fi individual inlocuite, cu rezistenta din aliaj 80/20 nichel-crom, compactate in praf izolator de oxid de magneziu si invelite la alegere intr-o manta din otel carbon, monel, inconel, incoloy, inox sau titaniu.

Elemente de control: protectia echipamentului la supraincalzire este instalata in varianta standard. Optional se pot incorpora senzori de temperatura sub forma RTD, termostate sau termocuple.

Montaj: cu orice flansa industriala standard, din orice material fara restrictii de proiectare. Echipamentele pot fi in direct sau deconectate.

Tensiune pana la 660 V